tiistai 22. toukokuuta 2007

Myös mukana :)

Pitkän aikaa harkitsin että liitynkö tähän mukaan vai enkö, mutta kun kerta aikarajoitusta ei ole niin päätin liittyä.

Lankana käytän Fortissima socka-lankaa, viininpunaista sellaista.
Puikkokoko on vielä avoin, mutta...

Aloin juuri suomentamaan ohjetta, ja todellakin, tuntuu jotenkin tosi vaikealta suomennettavalta. Apuna on Marjutin neulesanasto sekä Garnstudion sanasto, mutta siltikin... No, eiköhän se tästä :) Eniten päänvaivaa aiheuttavat nuo symboleiden selitykset.

Niin, ja mun oma vasta-aloitettu blogi löytyy nimellä Arjan neuleet.

7 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tervetuloa mukaan! Ne symboleiden selitykset ovat tarkkoja ja monimutkaisia joten niiden kääntämiseen menee aikaa hiukan enemmän kuin perussanaston kääntämiseen. Kysy ihmeessä, jos joku on epäselvä.

Arja kirjoitti...

Hmm.. Noissa puhutaan vaan kokoajan että miten teet tämän ja tämän ilman apupuikkoa, ja mä mietin vaan kokoajan että miten tää tehdään apupuikon kanssa :O Sain suomennettua merkkien selostukset mutta en kyllä niitä ymmärrä (tai sitten suomensin päin....). Tarttis ekaksi tietää miten nää tehdään apupuikon kanssa, niin voi tehdä oman sovellutuksen ;)

aura kirjoitti...

Olen myös yrittänyt suomentaa tuota ohjetta, mutten todellakaan ymmärtänyt, mitä nuo symbolit tarkoittavat. Yritin jopa kokeilla, mutta ei mennyt jakeluun.

Arja kirjoitti...

Mulla on nyt kans kokeiluvaihe, aattelin että jos ymmärtäisin paremmin kun alkaa tekeen sitä sukkaa... Saas nähdä mitä tulee...

zeska kirjoitti...

Aika pitkälle pääsee kun lukee ohjeesta sen kumpaa kautta ne nostetut silmukat poimitaan, edestä vai takaa. Takakautta jos pujotetaan niin silloin ne siirretään apupuikolla takakautta, edestä jos puikko pujotetaan sisään, siirretään apupuikolla etukautta.

Hanna kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan ilman apupuikkoa. Taija neuvoi minua neuletapaamisessa tukemaan "irti päästettyjä" silmukoita etusormella ja neuvo on toiminut hyvin.

Eli ensin silmukat nostetaan oikealle puikolle ja sitten vasen puikko työnnetään ohjeen mukaisesta suunnasta tarvittavien silmukoiden läpi. Vasemmalla etusormella painetaan silmukoita ja irrotetaan oikea puikko neuleesta ja nostetaan "pudotettu" silmukka. (Minulla on sitten melkoisen usein oikea ja vasen sekaisin eli ohjeeseen kannattaa suhtautua varauksella)

famu kirjoitti...

Ullan englanti-suomi-neulesanastosta olen saanut paljon apua.Muihin vastaaviin en ole tutustunut.