lauantai 5. toukokuuta 2007

Pinkki on päivän väri

Hei kaikki!Eksyin tänne kerta toisensa jälkeen ihastelemaan teidän baijerilaisianne ja niin siinä sitten kävi että nyt minullakin on Eunnyn sukka puikolla :). Ensimmäinen asia joka mietitytti oli jo se, että kummasta reunasta neulon ne nurjat silmukat siinä joustimessa... No, asiaa pohdittuani ja blogeja kaluttuani tuntui ilmiselvältä että tietenkin siitä puikon takana olevasta reunasta, sillä muutoin nekin kiertyisivät. Sitten tuli lisäysten vuoro ja ei muuta kuin ohjetta etsimään! Ennen olen tehnyt M1 lisäykset nostamalla silmukoiden välisen langan puikolle ja neuloen sen kiertäen, mutta nyt kävikin ilmi että näiden kahden tavan (riippuen kumpaan suuntaan kiertäen sen neuloo) on vielä 2 muutakin M1 tapaa... Olettaen siis että tein lisäykset nyt oikein, kun en kiertänyt nostettua silmukkaa mihinkään suuntaan! Nyt on mallikerran ensimmäinen kerros neulottuna, ja vieläpä ilman apupuikkoa (en uskonut pystyväni, mutta apupuikko jäi kotiin joten oli pakko). Asia on kyllä todella selkeästi selitetty ohjeessa :) Illalla en olisi malttanut käydä nukkumaan, teki mieli vain neuloa tätä Sukkaa.

3 kommenttia:

Kamicha kirjoitti...

Ikävä kommentoida tässä vaiheessa, mutta kyllä ne nurjat on tarkoitus neuloa ihan normaalisti etureunasta, joustimessa ja koko sukassa.

Uusien silmukoiden poiminnat kierrän itse aina. Pelkkä välilangan poimiminen vastaa oikeastaan langankiertoa puikolle ja jättää neuleeseen helposti reiän (vaikka onkin langankiertoa kireämpi).

Kamicha kirjoitti...

En kyllä toisaalta tiedä, haittaakokaan tuo nurjien neulominen takareunasta joustimessa; arvaan, että resorin jousto-ominaisuus hieman kärsii ja se voi olla vähän kireämpi.

Villilanka kirjoitti...

Hmm, yritin siis sanoa että nurjat nimenomaan neulotaan suoraan, eli kiertämättä. Tämä tarkoittaa sitä että neulon nurjan silmukan sen oikeanpuolimmaisesta reunasta, ja työssäni nurjat silmukat ovat eri perin kuin oikeat. Nurjien silmukoiden oikeanpuolimmainen reuna on puikon takana ja oikeiden oikeanpuolimmainen reuna puikon edessä. M1 knitwise/purlwise lisäysten ohjetta etsin netistä ja ainoasta neulekirjastani, ja ajattelin niiden olevan eri asia kuin M1 slanting right/left, joten päädyin tuohon tapaan...Nyt harmittaa :(