torstai 26. huhtikuuta 2007

Eka baijerilainen valmis!

No niin, tänään sain ensimmäisen baijerilaisen sukkani valmiiksi! Tarttis vissiin tehdä toinen...

Ohje oli kyllä loistava, selkeä ja kaikki asiat, jotka kävivät ihmetyttämään oli kyllä ohjeessa selitetty. Yhden ainokaisen virheen bongasin ohjeesta, varpaan kavennuksissa on

Then, work Round 2 6 times more. 16 sts remain.

Pitäisi olla

Then, work Round 1 6 times more. 16 sts remain.

Mikä oli / on ihanaa:
  • Kauniit ja mielenkiintoiset mallineuleet. D-kuviota oli helpointa seurata kaaviosta, mutta kuviot kulkivat mukavasti samassa rytmissä. Jos jonkun virheen joskus tekikin, niin viimeistään seuraavalla kerroksella sen huomasi.
  • Ihanan istuva kantapää ja kaunis varvasosa.
  • Aah, opin kierretyillä silmukoilla neulotun resorin! Kauniit resorit, täältä tullaan!

Mikä oli mälsää:

  • Se halvatun 7-silmukan palmikko ilman apupuikkoa oli tuskaa. Ai että miksi en sitten käyttänyt apupuikkoa? Nuo kakkosen puikot ovat pienimmät mitä tästä taloudesta löytyy, eli eipä ollut mitään tikkua, mitä apupuikkona käyttää. Ja sisu ei sallinut ostaa toisia puikkoja tuon takia.

Tänään neuloin ainoan pidemmän kertaistuman baijerilaista, muuten sukka on edennyt muutama kerros silloin tällöin. Tuollaisena välityönä baijerilainen on aivan mahtava - jaksan tehdä sivussa yksitoikkoisempaakin, kun on aina välillä tällaista herkkua tarjolla.

Fortissiman sukkalankaan olen ihan tyytyväinen, ainakin neulottavana on mukavaa. Langassa on varmaan paras harmaasävyvalikoima ikinä, ja sehän minulle sopii... Saa nähdä, miten lanka toimii käytössä.

Nyt aion pesaista sukan ja pingottaa sen kevyesti. Teen empiiristä tutkimusta pingotuksen vaikutuksesta sukan ulkonäköön. Tulossa ennen-jälkeen -kuvia huomenissa!

5 kommenttia:

koi kirjoitti...

Mä käytän apupuikkona hammastikkua :-)

Kamicha kirjoitti...

Kissa vieköön, taidanpa kokeilla!

Arja kirjoitti...

Käykö tuo lanka suoraan tuohon tiheyteen vai teitkö pienemmillä puikoilla? Paljon meni lankaa (ja kuinka pitkä varsi on sukissasi)? Nimimerkillä "mulla on samaa lankaa..."

Kamicha kirjoitti...

Kakkosen puikoilla sukan väänsin ja ihan ihmisen jalan kokoinen siitä tuli. Mallikertoja on varressa saman verran kuin Eunnyn sukassa, jalkaterässä on puolikas mallikerta enemmän. Lankaa jäi pieni kieppi, eli kaksi kerää riittää.

Heidi kirjoitti...

Mä käytän tosi tylppäkärkinen paksu neula apupuikkona. En millään selviäisi ilman! Yritin ensin, mutta kauhean tuskan ja itkukohtauksien jälkeen oli pakko saada apua! ;)

Odotan innolla, että saan nähdä millaiset sukat olet vääntänyt! :)